CENTRUM ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM,
poskytovatel sociálních služeb

Na Spravedlnosti 589, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem

Horký srpen jsme prožívali v klidu

Budeme Vám oporou !

Protože bylo počasí v srpnu stejně jako v červenci abnormálně teplé, nevyvíjeli jsme s našimi klienty žádné fyzicky náročně výlety a navštěvovali jsme především naši krásnou zahradu, kde je celá řada příležitostí si posedět  hezky v chládku nebo absolvovat krátkou procházku.

Přesto se však alespoň jeden výlet uskutečnil a to ve středu 21.8.  Klienti navštívili areál Svaté Hory.  Na Svatou Horu přijeli výletníci přesně v devět hodin a mohli tak rovnou do kostela, kde právě začínala mše. Po mši si prohlédli celý areál, vyfotili se a už se těšili na slíbenou kávu do místní kavárny. Ke kávě si někteří zakoupili i výborné svatohorské oplatky. Asi hodinku poseděli v kavárně, příjemně si popovídali a po jedenácté hodině se vydali zpět,  směr Rožmitál. S výletem byli všichni účastníci nadmíru spokojení a prožili ho v dobré náladě.

Ve čtvrtek se sešli klienti na zahradě u grilu při dalším letošním grilování. Dobrou náladu pomáhala vykouzlit „Muzika Zdendy Maršíka“. Klienti si pochutnali na výborných špekáčcích a točeném pivu. Přívětivé bylo i počasí, takže si všichni účastníci posezení náležitě užili.   

Samozřejmě i v srpnu probíhaly pravidelné aktivizace na odděleních, cvičilo se, zpívalo, klienti mohli pracovat v keramickém kroužku, ale hlavně se chodilo na procházky ven, aby se využilo teplé počasí.