CENTRUM ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM,
poskytovatel sociálních služeb

Na Spravedlnosti 589, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem

Září v duchu soutěží a setkání

Budeme Vám oporou !

Počasí v září si s námi pořádně pohrálo. Začátek měsíce nás navnadil tím, že léto bude ještě chvíli pokračovat a najednou jsme tu měli počasí jako na počátku zimy.

Chtěli jsme uskutečnit ještě několik výletů, které jsme nestihli v tropických vedrech o prázdninách.  Bohužel jsme stihli výlet pouze jeden, než se počasí pokazilo.

Skupina našich klientů se vypravila do Blatné. Navštívili zámecký park, kam se všichni těšili hlavně na přítulné daňky, kterým nezapomněli přivézt i nějaký pamlsek v podobě tvrdého chleba nebo několika jablíček.  V parku byli k vidění i pyšní pávi a nechyběly ani lamy – alpaky, které jsou v parku teprve asi rok. Jsou vzhledově jiné, než ty naše, které máme v Centru.  Na závěr výletu nesmělo chybět ani posezení v kavárně u kávičky, poháru nebo zákusku, jak si kdo vybral. Výlet se všem líbil a přijeli spokojení.

Další z akcí, kterou absolvovaly tři z našich klientek za doprovodu aktivizační pracovnice, byla účast na Sportovních hrách pořádaných Domovem seniorů Dobříš. Na této akci se sešlo deset družstev z různých spřátelených domovů a soutěže se nesly v duchu podzimu. Všichni si setkání i soutěžní klání náležitě užili. Našemu týmu se dokonce podařilo obsadit krásně třetí místo a o to víc, si soutěžní den užily. Domů se vrátili s krásným čokoládovým dortem, na kterém si druhý den u kávičky pochutnaly. Také výlet do dobříšského domova se všem zúčastněným moc líbil a dopoledne si náležitě užily. 

Ve čtvrtek 19. 9. se naši klienti zúčastnili akce, kterou každoročně  pořádá Domov seniorů Hostomice – Zátor. Dříve se setkání s názvem „Tančíme pro radost“ konalo na hradě Točník. Nyní se již po několikáté scházejí senioři v prostorách pivovarské restaurace v Podlesí. Na toto setkání se vydalo šest našich klientů v doprovodu dvou terapeutek.  Akce se zúčastnilo pět týmů z různých domovů seniorů a tématem bylo „Z pohádky do pohádky“. Hezké bylo vystoupení dětí z jedné ze základních škol v Příbrami, dále vystupovali klienti pořádajícího domova s tanečním vystoupením a s přednesem básniček.  Odpoledne shlédli účastníci vystoupení seniorek z uskupení „Spolek odrostlých holek“ ze Sokola Dobříš. Po celou dobu hrála živá hudba. Nechybělo ani bohaté občerstvení. Všichni si den plný zábavy užili.

I  v září se konaly pravidelné aktivity jako aktivizace na odděleních, taneční terapie, muzikoterapie, konaly se soutěže, mše, cvičení, probíhaly prodeje, jezdili sem pejsci ze sdružení PESSOS atd. Nyní se naše Centrum připravuje na Sportovní hry, které pro seniory ze spřátelených domovů připravujeme my, a to na 10. října. Doufejme, že se klání zúčastní co nejvíce týmů a vše proběhne podle našich plánů a představ.