CENTRUM ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM,
poskytovatel sociálních služeb

Na Spravedlnosti 589, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem

Jak jsme se bavili v červnu

Posezení na zahradě

Budeme Vám oporou !

Hned 1. 6. se vypravili naši klienti na první letošní výlet a to na prohlídku a procházku do zámeckého parku na krásný zámek v Dobříši.

Kolem zámku se rozprostírá nádherný francouzský park, který plynule přechází do anglické zahrady a to byl právě cíl našich klientů. Vypravili se na prohlídku obou parků.

Počasí výletníkům přálo a užili si i dlouhou procházku právě rozlehlým anglickým parkem. V závěru nechybělo jako „třešnička na dortu“ posezení v zámecké kavárně, kde si výletníci pochutnali na tamních dobrotách. Vrátili se unavení, ale v příjemném rozpoložení.

15. června jsme se sešli při prvním letošním grilování. Bohužel se vzhledem k rozmarům počasí uskutečnilo na „společenské místnosti“. I přes tento malý nedostatek panovala příjemná atmosféra, k níž velkou měrou přispěla i příjemná hudba pana Velíška a jeho kolegy. Všichni si s chutí pochutnali na výborných grilovaných špekáčcích, které zapíjeli ještě lepším točeným vychlazeným pivem. Posezení se všem moc líbilo a těšíme se na další v červenci, kdy nám, doufejme, bude přát počasí a sejdeme se opravdu venku pod stromy, jak to má v létě být.

21. 6. přišli naše klienty navštívit a pobavit žácii ze Speciální školy z Rožmitálu pod Třemšínem. Připravili si opravdu velmi vydařený program, a to pohádku „O dvanácti měsíčkách“ a v závěru vystoupení několika flétnistů. Za svoji snahu a krásné vystoupení byli odměněni zaslouženým potleskem.

Ještě bych chtěla poděkovat za krásný dárek, který nám přinesli a který zdobí recepci a vítá příchozí návštěvy.

I v červnu probíhaly pravidelné aktivizace na jednotlivých odděleních  a akce jako soutěže, cvičení, muzikoterapie, canisterapie, prodej drogerie, mše, služby nabízela v salónu kadeřnice, konalo se posezení s oslavenci a hlavně se chodilo na procházky na naši hezkou rozlehlou zahradu.